cEronOk

assalamualaikum..

jarang rasenyeaku tulis blog.. bkn xde idea, tp mls menguasai diriku.. cceeyyhh ! HAAH :) skrg nie tgh musim SPM laa.. tringat mse spm thun 2009.. mse tu sronok laa weeyyhh... ramai kengkwn ! tp abis jee, semue berpisah....

berbalik pd entry, sehari sebelum mulenye SPM, aku p smbut bufdey party with osmet aku.. sonok laaa.. kami sume p picnic..kat pantai tanjung bidara melaka..bnyk glerr kenangan aku dgn diorg.. 1st time nie smbut besday mmbe aku.. dye nk nges sbb kami wat kejutan. mmg laa wet abis, but kami hepy.. hope semuenyeee kekal dlm memory....

heppy besday dada >.<

kecian die kene tutup matee..


hehehe best x??




kecian deeyyhh kene tanam,..then kene baling telur... hahaa







keseronokan kami di sambung dgn pergi bermen bowlink ! best tw... hahaha






seronok laaa.. pasnie besday adeq.. tade plan nie.. t aku pk k... =) pape pon luv u all !

kami laaa 5 sahabat selamanyaaa !

wasalam..
p/s : to adeq aku, saba eak,, bln 12 t tok kau lak.. hahahaha ! 27.12 !!! =)





siOt jErK kEna TaG... (!)

assalamualaikum...

KITA kena tag dgn kaka kitaa niee cayang kaka amiza >.< siot jee bg soklan mrapu2 ! nie yg nk marah sayang nie HAHA !


LETS GO !


rules of the game !
  1. you must post this rules.
  2. each person must post 11 things about themselves in their journal.
  3. answer the questions tagger set for you in their post. And create 11 questions for people you tagged to answer.
  4. you have choose 11 people to tag and link them on the post.
  5. go to their page and tell them you have tagged him/her.
  6. no tag back !


    11 things about NORAZIMAH BTE NORDIN


    1. nama kita di beri masa dlm perut kecik2 lg.. NORAZIMAH BTE NORDIN
    2. kita nie keturunan arab jawa but no indon okey.. ta tw laa mne dtgnye jawa tu dlm family kita.. tp xreti pon nk ckp jawa...hihi =) tp keturunan asal belah mama ialah arwah kepada moyang kepada moyang (tah bape moyang tah) keturunan lanun JOHOR...
    3. umur ? baru jea 19 tahun 3 bulan 4 hari... (sapa xwish tu meyh wish dgn hadiah skrg ! )
    4. adeq bradik kita ade 6 termasuk kita.. actly ada 8.. but sorg akk kita mninggal n sorg adeq gugur.. ='( kita ank kea 2.. kita ade sorg abg, sorg adeq laki, 3 adeq perempuan !
    5. kita study kat UNIFIELD TECHNOLOGY COLLEGE nersekutu dgn UiTM Alor Gajah, Melaka.. xpandai pon... kita amek kos DIPLOMA IN ACCOUNTANCY ...

    6. kita kuat majuk tw ! kuat cemburu ! n the most important, kita sayang org yg sayang kita !
    7. ha ! kita syg BFF kita ! Ely sewel , Adeq berangan , Dada senget , n last skali Mun gedix ...
    8. kita suka budak kecik tau sbb dia hodoh kiut, comey,
    9. kita suka berkawan tp xsuka bergaduh laa.. kita pernah bunuh trajang org sbb dia p tampaq kita... ='(
    10. kita nk sgt berkawan dgn sorg budak nie tp kita tkut.. dia nie sorg blogger agak terkenal gak laa tp xpe laa..kita xreti sgt nk jd blogger famous nie =)
    11. kita ada kwn dak tecik tw.. dia adeq BFF kita.. nme die Adeq Sufi ... die blaja kat INDONESIA tw.. tp umo die baru 15 tahun, da mek DEGREE.. die nie pandai sgt2 !





    soalan yg kaka AMIZA tag

    1. 

     Haaa, berapa result korang ? hahaha . mesti tak terjawab kan . cepat jawab

    -----> teruk laa ! sengan nk bgtw.. tp alhamdulillah xde repeat !

    2. 

    Kecewa tak dapar result mcm tuh ???

    -----> sangat kecewa ! =.=

    3. 

    ape yang korang nak capai sebelum menutup mata ?

    -----> banyak ! nk berjaya dlm hidup.. nk tlg mama n ayah ! nk kawen (miang hihihi), nk anak ! HAHA !
    4. 

    Single ke taken ???

    -----> taken by MOHAMMAD FARHAN AMIN BIN AHMAD =)
    5. 

    Sape name BF korang ???

    -----> daa list kat atas daa.. p laa tgok sndiri k =)

    6. 

    Sayang saya tak ?? hehehe

    -----> X ! sayang laaa =) coz kamoo kaka sayeee >.<
    7. 

    Sakit hati tak kena tag ? hahaha

    -----> marah xde rase pape pon.. hehe cume geram..ggggrrrrrr @.@ !#$%^&
    8. 

    Nama penuh korang ???

    -----> iiissssshh p baca blog nie dr awai naa ! hihihi

    9. 

    Ape yang korang nak dalam hidup nie ? Kepuasan yang mcm mana ?

    -----> tahlaaaa.. xtw nk ckp cm nee.. hehehe

    10. 

    BOSAN x ? sebab saya dah tak taw nak tnye ape

    -----> x ! best laaa tp cikit bosan sbb sye xtw nk jawab ape daa.. HAHA !

    11. 

    UMur korang ???? hehehe

    -----> kecik lagi ! ngeee ~ baru 9 tahun 19 tahun... nk detail tgk kat atas yee !


    org yg nk di tag ! (BLS DENDAM !)




    soalan utk yg terkena tag !

    1. marah ke saya tag kat korg? hihi
    2. adakah korg rasa korg nie hot? chantek/hensem? cun/kacak? kenapee yee?
    3. korg kene upload pic yg kat wallpaper lappy korg dan cerita kenape korg gune wallpaper tu.. hihihi
    4. bila terakhir korg mkn ayam?? berape ketul??
    5. apekah yg korg akn buat selain menyelesaikan tag nie?
    6. korg bgn pg pkul berape??
    7. listkn lagu yg korg paling minat...
    8. bende yg korg paling korg suke buat ??
    9. ape yg korg paling xsuke?
    10. single or not? kalo not, bgtw laa sape empunye yg bertuah tu..
    11. kenape korg perlu jwb soalan2 saya??? hihihi


    p/s : sesape yg telah terkena tag tu,, silaa laa jawab yee... semoge berjaye membalan dendam kat org len..


    wsalam ! 

    rAyE AiDiLaDhA =)

    assalamualaikum..

    Apakah MAKNA hari raya haji ?? bile diorg sambut eak?? sape yg sambut??  solan di mukadimah blog aku nie.. hehe

    JAWAPAN : aidiladha nie dikenali sebagai HARI RAYA KORBAN atau HARI RAYA HAJI yg dirayakan di seluruh dunia, pelusuk mana semua rayakan... Ia di sambut pada hari ke 10,11,12, dan 13 bulan zulhijjah. yg menyambutnye adalah umat islam di seluruh dunia sbb aidiladha nie salah satu perayaan terbesar selain AIDILFITRI..

    haha ! sap xtw ape tu raye haji ? meeyyhh aku citew ape tu rayee haji ! 
    raye haji nie bermule dgn TAKBIR Aidiladha pd mlm 10 zulhijjah, diikuti dgn solat sunat aidiladha serta khutbah aidiladha di pg 10 zulhijjah... 1st time dlm idop aku td aku p.. hehe seronok.. rugi sape x p tw... lepas tu, sambutan diikutu dgn ibadah korban...

    merenung mase dpn... hehehe

    selamat di korbankan... =)

    tu contoh jee okey ! aku xp pon tgk.. xsmpai aty... hehhe (pdhal mls) okey2 sambung lg yee.... aidiladha nie perayaan yg istimewa tw sbb ia merupakan hari utk umat islam memperingati kisah pengorbanan Nabi Ibrahim dalam menunaikan perintah Allah dan kesabaran anaknya Nabi Ismail dalam memenuhi perintah Allah s.w.t.....so sape brani nk p sembleh anak semdiri? sanggupkah anda? HAHA!

    okey laa... sampai cini sajee yee.. nk kua laa.. nk p sambut raye aji niee... ehehehhe
    sebelum tu,,, aku dee dialog sepasang kekasih nie pasal korban.. hehehe (padahal dialog aku tuu) 

    GF : bie, tahun nie nk korban ape eak?? asik lembu, kambing jee....
    BF : ha ! kene korban kasih sayang laa nie ea? korban kasih sayang kt kamoo utk org lain.. boleh x? haha (gelak gedix)
    GF : *^%&##^**&%&$@#&&^%$#$@ !! boleh.. xde hal laa.. HAHA ! (gelak saket aty )
    BF : yes ! hahaha

    p/s : tok sah nk gedix laa nk korbankan kasih syg tu kat org len,,, syg laa org yg sygkn andaa =)

    hehee =) so renung2kan dan selamat beramal ! 

    hahaha gemok ! >.<

    wsalam =)

    rEsULt kE kepUTusAn ?

    assalamualaikum

    result dgn keputusan xsame kea ha ?? hihihi =) Lame rasenyee x create blog nie.. hehe bnyk citew tp cm mls jee nk menaip..yelaa cuty sem, so kene laaa abiskan mase dgn shopping rehad.. *rehad kea? hehe sbenanyee aku busy laa cikit.. tlg my mum kerja... nk jd anak durhaka mithsali.. ceeyyhh poyosss... ngeee ~ nk cari duit tepi nie ha ! cuty pnjg.. drpd dok umaa jee., bek p tlg my mum.. dpt duit =)

    korg nk tw x, ari tu result 4 student UiTM  in DIPLOMA kua.. YA ALLAH cuak glerrrr!! jenoh aku menunggu, bersengkang mate nk tgok result mse kol 12a.m pd 4.11.2011.... tp last2 dpt tgk kol 6a.m.. tu pon tgok kat email... huhuh =( mule2 cuak..tp nk wat cm ne kn,, kene gak tgok...alhamdulillah.. even aku pnye pointer trun dr 3++ -----> 2++ tp aku bersyukur ke hadrat ILAHI sbb aku xde repeat ! even cukup2 mkn jee FAR dgn QMT aku, tp aku bangge gak laa sbb xrepeat. ade sesetengah mmbe aku dpt 3++ tp repeat FAR.. susah tu kalo da repeat.... huhu hope aku dpt kekalkan =)

    result aku down pon, mgkin sbb QMT dgn FAR jee.. tp xpe ziema... kau ley buad ! hehe insyaallah,sem dpn aku akn pertingkatkan lg ! ingt ziema, sem dpn sem 3 ! hahaha ceeyhh aku nie gabraaa toi laaa.. hehe pdhal baru nk nek sem 3 ! >..< pape pon i will change my result ! promise that ! <3
    kene stdy cm nie ha ! hahaha =)
    |
    |
    |
    |
    |
    |
    |
    |
    |
    V
    tamo jd cm nie okey ! 

    okey laaa.. for all members, wish u congratulation for your result ! kite jumpe tok sem dpn ye ! 
    wsalam ! 
    p/s : malas nk blek kolej ! hehehee