nOthiNg =..=


aku suke gileerrr bace nie... aku dpt nie dr tagged aku.. ade dak post :) very nice....

LaGu nIe ?

klip video nie xde kne mngene dgn lagu lgsung,,, hehee

KENAPA DGN LAGU NIE? hehe aku pon ta tw knape aku suke lagu nie.. mgkin mknenyee mendalam :)

Kusimpan semua rasa ini, karena ku tak ingin kau sedih 
Kusimpan semua sakit ini,karena ku tak ingin kau menangis


Aku tau kau masih sayang padaku 
Aku tau kau masih cinta padaku 
Engkau tak pernah mengerti perasaanku, sesungguhnya 
Cobalah mengerti aku lebih dalam, karena hatiku menangis 


Apakah ku tak pantas untukmu, sehingga kau sakiti aku 
Apakah ku tak bias denganmu, aku akan pergi jauh 

Engkau tak pernah mengerti perasaanku, sesunggunhnya 
Dimana pengertianmu kepadaku, disaat kujatuh 
Aku hanya menunggu sebuah harapan, yang mungkin terjadi 
Cobalah mengerti aku lebih dalam, karena hatiku menangis



sedih laaa sgt ! :) hehe

salah aku kee ?

ASSALAMUALAIKUM...

aku xtau nk story pe, sbb dlm kple otak aku tgh srabut ! WUJUD ke aku dlm hidup dye? sape aku nie?? YA ALLAH ! nape begitu payah tok aku terima pe yg dye wat kat aku.... kdg2, aku prhatikn dye, makin lame, makin lain, makin berubah ! dear, hampir setahun kite couple right.. knpe cm nie? hhhuuuhuhu :( aku trpkse delete sume FB aku sbb kau.. aku daa xtahan... huuhuh penuh dgn dugaan aku cpel dgn dye... cm yg aku pena ckp, aku akn saba slg boley... hidup aku kdg2 aku rase kosong.... huuhhuhu knape ye? dlm fb kau, kau chatting begitu mesra dgn org len, tp dgn aku ? kau puji diorg mcm2 tp aku ? hhmm pk laa yunk, aku still de prasaan... tp paling aku sakit aty, kau kutuk aku mcm2 dkt kwn2 ko.... tp dye, ko puji ! sape aku nie bg kau?? manusia yg xpena wujud dlm idop kau ke? kau ckp kau syg aku.... tp pe kau buat ? huhuuhu :( dulu, kau ckp aku xromentik, aku nie ganas... yes mmgg btol pon,, tp tiap kali aku nk romentik dgn kau, pe jd? kau xsukekn... hhhmmm pe ag yg xkene nie yunk ! pe yg prlu aku wat ag spye hbgn kite epie........ you change your pasward , smate2 xnk aku bkk ag FB kau kn.. xpelaa dear, kalau kau bce blog aku.. kau akn tw knape aku jd cm nie.. pk laa sendiri ok.. salam

CiteW LawAk !

wwaahh ! new story ! :) aku baru belek2 blog org len, tetba . . . . .  (jengjengjeng !) hahahaha KISAH HOT ! pengalaman malam pertama :) BEGINI KISAHNYA ,,, saksikan !



Malam pertama aku biasa jer…
Aku yg bukak kan, pastu gosok-gosok belek-belek yg mane patut, push the right button, pastu cucuk terus main. Takde maknenye dah nak kiss kiss dulu. Aku tak tahan dah pasal lame sangat dah aku tunggu. Dekat setengah tahun jugak laaa kumpul duit…
First main terkial-kial gak laa carik tempat mane yg harus tekan. Dalam setengah jam camtuh ok dah. Dah familiar la orang kata. First time main dekat 3 jam aku balun sampai panas giler. Hehehehe  >
Itu laa pengalaman malam pertama aku main PS2 mase baru beli 5 tahun sudah…
Korang punye kisah malam pertama pulak macam mane  Kongsi la kat sini :->



siot jee ! ku kene tipu :) hehehe tp ok laa,, boley tahan :) nk taip kisah lawak, tp tetbe keluar kisah mlm prtama, so aku on je laa. . hahahaha

aNda CeMbuRu ?





DEFINISI "CEMBURU" menurut kamus- adalah ketakutan berpindahnya rasa kasih sayang terhadap orang lain, atau ketidakpercayaan akan kesetiaan orang yang dicintai, seperti suami, isteri kekasih atau rakan..
(tetiba jadi rajin plak aku kan menyelidik menggunakan kamus..cewaahhhh)..haha

Sifat cemburu ini boleh juga boleh wujud dalam persahabatan ,adik beradik.
aku pernah juga terdengar "cemburu tandannya sayang"..
betul ke statement ini yah...?
ini yang kita hendak tahu kan..kan...??hehe

si penulis blog nie cuba merungkaikan dengan sifat cemburu ini..dan bagaimana pula dengan anda..?adakah anda juga mempunyai sifat cemburu...???
sesungguhnya sifat cemburu adalah naluri manusia yang sukar dibendung.

Namun begitu sifat terlampau cemburu yang mencapai tahap ‘cemburu buta’amat tidak digalakkan kerana ia boleh menggugat hubungan sesebuah rumahtangga begitu juga ketiadaan langsung sifat cemburu pula sebenarnya boleh membawa akibat buruk kerana ia boleh menjadi punca pasangan ‘mudah dikebas orang’.
Dengan itu terdapat dua jenis cemburu iaitu cemburu yang positif dan cemburu yang negatif...

Bila berbicara tentang cemburu juga, ramai menuding jari mengaitkannya dengan kaum hawa di mana mereka beranggapan bahawa kaum wanita ini sangat kuat cemburunya..tapi betul ke kaum hawa ini lebih tinggi tahap cemburunya..??bagi aku...agak betol lah kot kan...(jangan marah..hehe..)

Dalam soal ini, sebenarnya sama ada lelaki mahupun wanita masing-masing mempunyai sifat cemburu. Cuma yang membezakannya ialah tahap cemburu tersebut dan sejauh manakah perasaan cemburu itu berjaya dikawal...

sebaik-baikNya..terpulang kepada diri kita sendiri kan sejauh mana kita meletakkan tahap kecemburuan dalam diri kita..

anda pun dah besar panjang kan..seelok-eloknya perlu ada kesabaran dalam diri kita...yang penting adalah sifat "kesederhanaaN"..

wahh!!jadi penceramah motivasi plak kali nie kan..hehe



♥ ♥ ♥ chinTe sYe bG ! mMmUaHkZ !

' Happy Anniversary dear my love.......huhuuhuhuhu......
keep goin' on on what we're wish to be,,,,,,,,,,
i really do love and adore you honey.......♥ ♥ ♥ '
(14.6.2011) genap 9 bulan ! tengs my sweetheart !!!




LAST NIGHT !


BOY: A, B, C
GIRL: What?
BOY: Always Be Careful
GIRL: ahan then?
BOY: D, E, F, G
Girl : ???
BOY: Don't Ever Forget That
GIRL: ForGet That
BOY: I'm H, I
Girl: What H, I ?
BOY: Happily Inlove
GIRL: so
BOY: J, K, L, M, Just Keep Loving Me
GIRL: and how about N, O, P, Q, R, S, T, U, V, W, X, Y, Z ?

BOY: No Other Person Quite, Reasonable, Shall Treat U Very Well Xcept me Yeahh Ziema CmiLe



hehehe  tengs yee Ameen Neeruza ! 
♥ ♥ ♥ u sgt3 !! ♪ ♫ CiNta SaYa HaNya uNTuk aWak, iNi JaNji SaYa~ 









♥ ♥ ♥ tiada harta berjuta dpt ku persembahkan utkmu
tiada wajah yg cantik utk santapan matamu
tiada hadiah yg mahal2 dptku berikan pdmu
hanyalah selaut cinta yg bermadu
hanyalah segunung setia yg meninggi
hanyalah setulus kasih dan seikhlas syg
yg aku mampu
sudikah kiranya kau menjadi raja
dan bertahta di hati ini
bibirmu menguntum snyum
cairlah rindu saat ini
redupku ttap wajahmu
lalu kau pimpin tgnku
kita seiringan melangkah
menuju kbahagiaan itu
kau bw akU rentasi tmn
ddlmny berbau bunga segar
pohon2 yg menjalar
ibarat cinta kita yg mekar
lalu kau dukung akU
bawaku terbang
kita lihat merpati d awan
kita gapai pelangi ungu
kau petik bintang
lalu selitkan d rambutku
jiwaku bersinar bahgia
terima kasih syg
utk cinta yg setia ini ♥ ♥ ♥








sekian~

kErEtA iDamAn :)

hari nie hari yg bahagie bg aku ! td kua dgn mama n dad ! p beli baju raye ! (excited) tahun nie baju aku de 4 pasang ! hahaha :) blek je dr beli baju, aku p singgah PRODUA ! waaaahhh !! epie gileee ! mate nie trase xnk tutop sbb tgok myv ! dok borak2 cite sal myv, tetbe my dad n mum trpikat tgok myv trbaru . . . MYVI ELEGANCE ! yeah ! akhirnye mama n dady cair !!! yes !! sume daa setle ! tgl tunggu lulus pinjaman bank !
insyaallah ! aku akn dpt sblm raye :) waahh! cm hadiah besday ciot . . . heheheh tp cedey cikit laa, sbb balaq aku ckp x cntik... huhuhu xpelaa yg penting aku akn dpt knderaan sendiri ! kpd MY SWEETHEART : alaaa t bkn org len yg nek, awk gak kn, so awk xsuke, maaf laa yee :) sye suke ! hahahah

nie pic yg aku mek kat GOOGLE ! hehehe





nie yg wat aku terpikat td ! ley tgok DVD :)







hahaha ! aku harap2 laa pinjaman bank lepas ! :) harge? hahaha mahal laa gak sbb aku mek AUTO ! penat laa kai manual. . . tengs my DADY n MUMY !!!! 

MiSs mY sChOoL :(


waahh ! teringat aku time waktu skolah . . . miss sgt2 dgn dak2 PERD 2 ! ketawe same2, gdoh same2, meniru same2, yg pling penting, kene dende same2 ! hehehe :) tp 2 aku dpt rase time skolaa je laa . . . bilee daa smbg blaja nie, daa xcm dulu. . msing2 da p jaoh. . ramai yg msok matrik ! beberape org je msok poli n kolej ! trmasok laa aku.... sedey laa gak tgok result dulu ! tp aku xkesaa daa ! yg penting, paper aku UiTM yg tande :)
(alamak kerek plak minah nie) hehehehe tp aku cedey laaa ! sbb skola aku, SMK TEKNIK PONTIAN, daa x wujud ! daa ganti MATRIKULASI TEKNIKAL PONTIAN huhuhuhuh !







 Sekolah Menengah Teknik Pontian atau nama glomournya STePo..ohhh sangat rindu dengan sekolah ini.aku masok sekolah neh of course lah time form 4 kan?and the most crazy part is batch aku tu last batch yang tak dapat ditandingi oleh mana-mana batch sekali pon.eleh..de 5 batch jek pon kan?haha.

okeh.skang skolah uh da pupos
.yup.sempat hidop 5 taon jek sebab skang skolah uh da jadi matrik.hampeh.mungkin atas faktor skolah uh besor & canggih sangat kot tok dijadikan skolah 2 tibe-tibe tukor jadi matrik plak.yup.siyes skola uh besor okeh.tak tipu neh.cume tempat tak strategik.haha.

aku mek kos PERDAGANGAN ! haha ramai pmpuan laa.. laki bape ketul jee... perd de 2 kelas je.. sbb kat STEPO cume teknikal saje :) tp best ciot ! batch aku last, so aku laa senior, aku laa junior ! hahaha dalaa skola luas gilerr ! yg ade time batch aku xsmpai 1000 pon,..








tp sys, sumenye berakhir pd  tahun 2009 ! lps abis jee SPM, sumenye tlh jtoh kat matrik !!


nie laaa last2 jdnye :(





mEngAmbiL kEsEmpAtaN !

Skrg nie aku nk citew sal pengalaman aku.... mane 1 kwn, mne 1 lawan !
CITEWNYE BRKISAH BEGINI . . . .
dulu aku de 7 org kwn dlm 1 uma :) epie... 1st kenal, pppeeerrrgghhhh ! cm isi dgn kuku... pastu, lame kelamaan, masing2 tunjuk belang (singa) hahaha......mslh kecik jd besar, dan besar, dan besar ! 1 day kami brpecah kpd 2 group ! msing2 daa wat kepale daa ! ffuuhh ! smpai laa 1 day,kami berkelahi ( bertengkar ). . dgn prgaduhan yg xdijangke da trjd ! waw ~..~ tp sumenye sudaa setle ! tp akhir2 nie sumenye brlaku kmbali ! i hate this situation ! dyorg yg group ag 1 xpuas t dgn aku, sdg kn BKN AKU YG CKP BILE KORG NK BRAMBUS PINDAH ! WHY ME ??? dulu time korg baik, oohhh bukan men ag kn,,, kol 7 pg " ziema, tlg aku,, anta aku p klinik " kol 11 mlm  " ziema, tlg mek aku kat dpn guard dpn (bru blek jmpe balaq di BALAI) " ble aku kua, " F**, tlg belikn aku topup " lalu F** mnjwb " ko tnye ziema sndiri, bkn aku yg bwk krete " ..... bagd kn PERANGAI diorg nie ! mek KESEMPATAN bile brbek, tp bile gaduk " aku xkn jumpe n bincg dgn betine 2 sampai mati " (kate si gdis tu) hebad kn mereka.... skrg nie, aku xkn wat bek dgn KORG daa! hahaha alaa relax sudaa, aku nk tgok smpai bile EGO diorg akn tinggi ! hhhmmmm , , , , lastly, aku still cm nie dgn kwn2 aku.... 1 je prinsip aku, ORG OK DGN AKU, AKU AKN OK DGN KORG 


nie laaa storg aku psl org yg SUKE MENGAMBIL KESEMPATAN BILE ORG LEN SENANG ! hahahaha





P/S : sesape terase, maaf laaa yeee :)  (wat2 xbrsalah) hehehhe

piNjAmAn mArA !

waaahh ! pinjaman MARA suda dpt utk yg sem 1 ! yahooo !! sukee :) tp...... mcm2 nk kene baya !
~ SEWE RUMAH . . . SKM. . . YURAN. . . BUKU SEM 2 ~  huhuhu tp save 1000 bg kat mama...... sbb nanti nk baya balik daa kurang... heheh tp ade gak kat tgn dlm 700.... tp kejap jee abis sbb sudaa kua jejalan dgn org TERSAYANG ! hahaha skrg nie daa abis daa wet tu :( xpelaa... tp aku xtunaikn janji aku lg nie.. hahaha maaf yee HUBBY ! nanti syg belikn yee KASUT yg bie nk tu.... maafkn syg !


KASUT BASKETBALL ! maaf yee... nanti syg belikn bie yee :) hehehe nie contoh je yg aku curi kt GOOGLE ! hahahaha :) aku xtau laa kasut basketball 2 cm mne.. sbb aku bkn suke sgt pon men basketball..... aku lebey suke men NETBALL.... hahaha..... eh, BILE LAA DPT MARA LG NIE ! xsaba nk shopping dgn org tersyg ! 2gu yee my hubby !!!

pEngApiT 2011 !

hey ! kenduri kawen my UNCLE ! best3 ! 1st time jd pengapit.... haahahaha :) even simple jee tp seronok... tp aku xsuke laa nk menyolek2 ni...n xreti pon nk bersolek... HAHAHA tp yg klaka time nie, pengantin sendiri solekkan aku... hehehe tp best laa :) even my sweetheart marah aku brsolek, alaa bkn slalu pon.... maaf yee HUBBY ! nk tgok x pic aku ?? hehehehe jap eaa !

HAHA ! kepanasan time nie ! :)

OH MY GOD ! rajin siot aku (pdhl trpkse) hahahaha

nie 2 org pengapit :) cm ne?? mane 1 chantik? hahaha
mestilaa yg kai baju PUTIH :) abb dye nie sweet orgnyee :)

nie lak, abg sdare aku ! secocok x? heheheh :)

nie dak bilik aku :)
agak poyo time nie pic aku... ahahahaha




sumee nyee abis cepat.. so aku pon blek mlake cepat ! lari maa dr kemas2.. hahahah alaa penad laa nk kemas2 ! lg pon ramai org... brsepah.. bek aku suroh abg aku anta blek mlake :) hahaha.....

SAYANG ! Tolong Laa PHM !

Andainya lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan jatuh cinta,
lelaki itu tidak semestinya punya segalanya
tetapi lelaki itu adalah segalanya di hatinya.

Andainya lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan itu mengalirkan air mata,
itu bukan bermakna dia lemah,
tetapi dia sedang mencari kekuatan
untuk terus tabah menyintai lelaki itu.

Andainya lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan marah,
memang dia tidak mampu mengawal perasaannya
tapi percayalah, itulah maknanya
dia sangat mengambil berat dan menyayangi lelaki itu.

Lihat saja pasangan yang baru bercinta, mereka jarang bergaduh.
Tetapi percayalah semakin bertambah sayang mereka pada seseorang,
semakin pula banyak pertelingkahan yang berlaku.

Andainya lelaki tahu..
Apabila perempuan bercakap banyak,
dia tidak pernah bermaksud untuk membuat anda rimas,
tapi dia mahu lelaki mengenalinya dengan lebih dekat.

Andainya lelaki tahu..
Apabila perempuan berkata dia mahu anda berubah,
itu bukan bermakna dia tidak mahu menerima anda seadanya,
tetapi dia mahu menjadikan anda lebih baik,
bukan untuk dirinya,
tetapi untuk masa depan anda.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan cemburu dan tidak percayakan anda,
bukan bermakna dia tidak sayang..
tetapi dia terlalu sayangkan anda
dan masih menganggap anda anak kecil
yang masih memerlukan sepenuh perhatian.

Kadang2 dia terlalu risau sekiranya terlalu percaya,
anda akan mengkhianati kepercayaan yang diberi.
Naluri keibuannya sangat kuat.
Dia hanya mahukan yang terbaik untuk anda.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan merajuk,
jangan kata dia mengada-ngada.
Dia bukannya mahu dipujuk dengan wang ringgit
atau hadiah sedozen,
tetapi cukup dengan perhatian
yang boleh buat perempuan rasa dihargai.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan jarang mengatakan ‘i love u’,
itu tidak bermaksud dia tidak menyintai
tetapi dia mahu lelaki itu merasai sendiri cintanya,
bukan hanya hadir dari kata-kata
tetapi juga melalui bahasa tubuhnya.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan kata dia rindu sama kamu,
dia benar-benar maksudkannya.
Apabila berjauhan, bayanganmu akan sentiasa bermain di mata.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan kata lelaki lain itu lebih baik dari kamu,
jangan percaya kata-katanya
kerana dia hanya mahu menguji kamu.
Dia mahu melihat sejauh mana kamu sanggup menjadi yang terbaik di matanya.
Walaupun sebenarnya memang kamulah yang terbaik di hatinya.

Selagi dia dengan kamu, percayalah,
walaupun perempuan menganggap masih ramai lagi yang lebih baik di matanya
tetapi di hatinya, kamu tetap yang terbaik.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan menjadi degil,
dia bukan bermaksud untuk menjadi degil
tapi dia mahu melihat
sejauh mana lelaki itu mampu bersabar dengan kerenahnya.

Percayalah, hati perempuan itu sangat lembut.
Andai kena caranya,
jangan terkejut kalau akhirnya dia menukar fikirannya dalam masa sesaat.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan berkata,
“tolong tinggalkan saya!”,
dia tidak bermaksud menyuruh anda pergi selamanya.
Dia hanya mahu menenangkan fikirannya sebentar saja.

Apabila dia kembali tenang,
percayalah dia akan mencari anda semula.
Itu tandanya dia benar-benar menyintai anda.
Perempuan sukar untuk mengawal perasaan.
Dia terlalu emosional.
Tapi dialah yang paling menyayangi anda
dan sangat sensitif dengan perubahan pada diri anda.

Andai lelaki tahu..
Sememangnya Allah menciptakan lelaki dan perempuan itu
dengan perbezaan yang tersendiri.
Tetapi sekiranya mereka saling memahami,
mereka akan saling melengkapi dan menyempurnakan.

Perempuan itu diciptakan oleh Allah indah sekali.
Di sebalik air matanya,
tersimpan seribu satu kekuatan
yang bakal menjadikan seorang lelaki itu merasa selamat bersamanya.

Biarpun zahirnya perempuan itu tampak lemah
tapi dia punya kekuatan tersendiri
yang bisa menggoncang dunia
dan mungkin bisa pula membuat lelaki menjadi lemah kerananya.

Jadi hargailah kehadiran seorang perempuan dalam hidup anda
kerana dia didatangkan bukan dengan kelemahan sahaja
tetapi dia juga ada kekuatan untuk menyokong anda
dan membuatkan hidup anda lebih sempurna.
Dialah yang bakal menjadi perempuan bekerjaya, isteri juga ibu
yang terbaik untuk anak2 anda.

ToLonG sYe LaA !

hey ! lame lak xcite kat blog yee,, :) actually nie daa 4x aku wat blog.. hehe  yg ag 3 tu,
! lupe pasward ! xtau email yg mane ! trpkse delete.... so kene buat baru sbb xtau nk story dimana yeah (!) hahahaha :) ha ! blog aku yg lame yg xingt paswrd tu,,,, ziema92.blogspot.com.... nie kot yg wujud tp xtau email.. hehehe :) eh3!! nme aku ziema yeah.. blog aku sume simple :) so sape2 yg rajin, comment laa yee.....


ccaakk ! =.=