sOmeThiNg sPeciAL 4 u

hari nie aku tade keje.. so aku de wat video tok my cweetheart ! hope kalo die bace,, dye suke tgk video nie...
video

video nie kalo sape tgk pon senget2 kepale.. hahaha aku buat nie mase tade keje...

** bie, bile bie tgk video nie... bie akn tw, betape sygnyee syg kt bie.. syg xprnah wat video cm nie tok ex syg.. hope bie suke... i love u dear... =)**

jiwangnye aku mlm nie.. mate daa rabak da nie.. selamat mlm semuaa...salam

p/s : akurindusamakamoosygkuameenneeruza...jagediriokey...imissudamnmuch !

MidSEm toK sEm3

assalamualaikum..

sekian lame aku x update blog... tetbe ari nie terfikir nk on9 nk wat entry baru.. hehe yelaa tade idea sebenanye.. lg 1 prasaan MALAS mmbuatkan aku mls nk buat entry... ari nie aku selamat dikebumikan sampai ke rumah family ku... rindu siot... hehehe tp aku de 1 hal yg wat aku sedey sgt2 ! aku dpt cuty kejap jee... dak len cuty seminggu.. de yg dkt 2 minggu... tp aku cume 3 hari jee.. sbb selase-jumaat aku de kelas SKM ! (menyesal aku amek) nk wat cm ne kn.. kene laa p.. sbb aku exam bln 1 ni... 

sesape yg dpt cuty lamee tu.. slamat bercuty okey... aku daa kat pontian nie.. sok nk grk ke umaa MUNIRA sbb jalan2.. isnin trs blek kolej..

my lovely family !

hhehehe sajee je nk posing =) **gedixxx**



abg n adeq laki ku =)
actually abg aku yg askar tu da lme xblek.. die ckp jaoh.. padahal die blek mlake boley.. HAHA ! untung laa blek rumah bakal mak mertua.. hehehe die kerja kat KL.. kat MINDEF kot... xingt laa.. aku blaja kat mlake.. adeq2 aku still skolah...hhmm =( aku pon susa gak nk blek uma.. sbb pk tol, minyak lg... huhuh mahal laa..sabaa je laa =) so abiskan mase dgn family jee kat umaa walaupon sekejap... =)


cEronOk

assalamualaikum..

jarang rasenyeaku tulis blog.. bkn xde idea, tp mls menguasai diriku.. cceeyyhh ! HAAH :) skrg nie tgh musim SPM laa.. tringat mse spm thun 2009.. mse tu sronok laa weeyyhh... ramai kengkwn ! tp abis jee, semue berpisah....

berbalik pd entry, sehari sebelum mulenye SPM, aku p smbut bufdey party with osmet aku.. sonok laaa.. kami sume p picnic..kat pantai tanjung bidara melaka..bnyk glerr kenangan aku dgn diorg.. 1st time nie smbut besday mmbe aku.. dye nk nges sbb kami wat kejutan. mmg laa wet abis, but kami hepy.. hope semuenyeee kekal dlm memory....

heppy besday dada >.<

kecian die kene tutup matee..


hehehe best x??




kecian deeyyhh kene tanam,..then kene baling telur... hahaa







keseronokan kami di sambung dgn pergi bermen bowlink ! best tw... hahaha






seronok laaa.. pasnie besday adeq.. tade plan nie.. t aku pk k... =) pape pon luv u all !

kami laaa 5 sahabat selamanyaaa !

wasalam..
p/s : to adeq aku, saba eak,, bln 12 t tok kau lak.. hahahaha ! 27.12 !!! =)





siOt jErK kEna TaG... (!)

assalamualaikum...

KITA kena tag dgn kaka kitaa niee cayang kaka amiza >.< siot jee bg soklan mrapu2 ! nie yg nk marah sayang nie HAHA !


LETS GO !


rules of the game !
  1. you must post this rules.
  2. each person must post 11 things about themselves in their journal.
  3. answer the questions tagger set for you in their post. And create 11 questions for people you tagged to answer.
  4. you have choose 11 people to tag and link them on the post.
  5. go to their page and tell them you have tagged him/her.
  6. no tag back !


    11 things about NORAZIMAH BTE NORDIN


    1. nama kita di beri masa dlm perut kecik2 lg.. NORAZIMAH BTE NORDIN
    2. kita nie keturunan arab jawa but no indon okey.. ta tw laa mne dtgnye jawa tu dlm family kita.. tp xreti pon nk ckp jawa...hihi =) tp keturunan asal belah mama ialah arwah kepada moyang kepada moyang (tah bape moyang tah) keturunan lanun JOHOR...
    3. umur ? baru jea 19 tahun 3 bulan 4 hari... (sapa xwish tu meyh wish dgn hadiah skrg ! )
    4. adeq bradik kita ade 6 termasuk kita.. actly ada 8.. but sorg akk kita mninggal n sorg adeq gugur.. ='( kita ank kea 2.. kita ade sorg abg, sorg adeq laki, 3 adeq perempuan !
    5. kita study kat UNIFIELD TECHNOLOGY COLLEGE nersekutu dgn UiTM Alor Gajah, Melaka.. xpandai pon... kita amek kos DIPLOMA IN ACCOUNTANCY ...

    6. kita kuat majuk tw ! kuat cemburu ! n the most important, kita sayang org yg sayang kita !
    7. ha ! kita syg BFF kita ! Ely sewel , Adeq berangan , Dada senget , n last skali Mun gedix ...
    8. kita suka budak kecik tau sbb dia hodoh kiut, comey,
    9. kita suka berkawan tp xsuka bergaduh laa.. kita pernah bunuh trajang org sbb dia p tampaq kita... ='(
    10. kita nk sgt berkawan dgn sorg budak nie tp kita tkut.. dia nie sorg blogger agak terkenal gak laa tp xpe laa..kita xreti sgt nk jd blogger famous nie =)
    11. kita ada kwn dak tecik tw.. dia adeq BFF kita.. nme die Adeq Sufi ... die blaja kat INDONESIA tw.. tp umo die baru 15 tahun, da mek DEGREE.. die nie pandai sgt2 !





    soalan yg kaka AMIZA tag

    1. 

     Haaa, berapa result korang ? hahaha . mesti tak terjawab kan . cepat jawab

    -----> teruk laa ! sengan nk bgtw.. tp alhamdulillah xde repeat !

    2. 

    Kecewa tak dapar result mcm tuh ???

    -----> sangat kecewa ! =.=

    3. 

    ape yang korang nak capai sebelum menutup mata ?

    -----> banyak ! nk berjaya dlm hidup.. nk tlg mama n ayah ! nk kawen (miang hihihi), nk anak ! HAHA !
    4. 

    Single ke taken ???

    -----> taken by MOHAMMAD FARHAN AMIN BIN AHMAD =)
    5. 

    Sape name BF korang ???

    -----> daa list kat atas daa.. p laa tgok sndiri k =)

    6. 

    Sayang saya tak ?? hehehe

    -----> X ! sayang laaa =) coz kamoo kaka sayeee >.<
    7. 

    Sakit hati tak kena tag ? hahaha

    -----> marah xde rase pape pon.. hehe cume geram..ggggrrrrrr @.@ !#$%^&
    8. 

    Nama penuh korang ???

    -----> iiissssshh p baca blog nie dr awai naa ! hihihi

    9. 

    Ape yang korang nak dalam hidup nie ? Kepuasan yang mcm mana ?

    -----> tahlaaaa.. xtw nk ckp cm nee.. hehehe

    10. 

    BOSAN x ? sebab saya dah tak taw nak tnye ape

    -----> x ! best laaa tp cikit bosan sbb sye xtw nk jawab ape daa.. HAHA !

    11. 

    UMur korang ???? hehehe

    -----> kecik lagi ! ngeee ~ baru 9 tahun 19 tahun... nk detail tgk kat atas yee !


    org yg nk di tag ! (BLS DENDAM !)




    soalan utk yg terkena tag !

    1. marah ke saya tag kat korg? hihi
    2. adakah korg rasa korg nie hot? chantek/hensem? cun/kacak? kenapee yee?
    3. korg kene upload pic yg kat wallpaper lappy korg dan cerita kenape korg gune wallpaper tu.. hihihi
    4. bila terakhir korg mkn ayam?? berape ketul??
    5. apekah yg korg akn buat selain menyelesaikan tag nie?
    6. korg bgn pg pkul berape??
    7. listkn lagu yg korg paling minat...
    8. bende yg korg paling korg suke buat ??
    9. ape yg korg paling xsuke?
    10. single or not? kalo not, bgtw laa sape empunye yg bertuah tu..
    11. kenape korg perlu jwb soalan2 saya??? hihihi


    p/s : sesape yg telah terkena tag tu,, silaa laa jawab yee... semoge berjaye membalan dendam kat org len..


    wsalam ! 

    rAyE AiDiLaDhA =)

    assalamualaikum..

    Apakah MAKNA hari raya haji ?? bile diorg sambut eak?? sape yg sambut??  solan di mukadimah blog aku nie.. hehe

    JAWAPAN : aidiladha nie dikenali sebagai HARI RAYA KORBAN atau HARI RAYA HAJI yg dirayakan di seluruh dunia, pelusuk mana semua rayakan... Ia di sambut pada hari ke 10,11,12, dan 13 bulan zulhijjah. yg menyambutnye adalah umat islam di seluruh dunia sbb aidiladha nie salah satu perayaan terbesar selain AIDILFITRI..

    haha ! sap xtw ape tu raye haji ? meeyyhh aku citew ape tu rayee haji ! 
    raye haji nie bermule dgn TAKBIR Aidiladha pd mlm 10 zulhijjah, diikuti dgn solat sunat aidiladha serta khutbah aidiladha di pg 10 zulhijjah... 1st time dlm idop aku td aku p.. hehe seronok.. rugi sape x p tw... lepas tu, sambutan diikutu dgn ibadah korban...

    merenung mase dpn... hehehe

    selamat di korbankan... =)

    tu contoh jee okey ! aku xp pon tgk.. xsmpai aty... hehhe (pdhal mls) okey2 sambung lg yee.... aidiladha nie perayaan yg istimewa tw sbb ia merupakan hari utk umat islam memperingati kisah pengorbanan Nabi Ibrahim dalam menunaikan perintah Allah dan kesabaran anaknya Nabi Ismail dalam memenuhi perintah Allah s.w.t.....so sape brani nk p sembleh anak semdiri? sanggupkah anda? HAHA!

    okey laa... sampai cini sajee yee.. nk kua laa.. nk p sambut raye aji niee... ehehehhe
    sebelum tu,,, aku dee dialog sepasang kekasih nie pasal korban.. hehehe (padahal dialog aku tuu) 

    GF : bie, tahun nie nk korban ape eak?? asik lembu, kambing jee....
    BF : ha ! kene korban kasih sayang laa nie ea? korban kasih sayang kt kamoo utk org lain.. boleh x? haha (gelak gedix)
    GF : *^%&##^**&%&$@#&&^%$#$@ !! boleh.. xde hal laa.. HAHA ! (gelak saket aty )
    BF : yes ! hahaha

    p/s : tok sah nk gedix laa nk korbankan kasih syg tu kat org len,,, syg laa org yg sygkn andaa =)

    hehee =) so renung2kan dan selamat beramal ! 

    hahaha gemok ! >.<

    wsalam =)

    rEsULt kE kepUTusAn ?

    assalamualaikum

    result dgn keputusan xsame kea ha ?? hihihi =) Lame rasenyee x create blog nie.. hehe bnyk citew tp cm mls jee nk menaip..yelaa cuty sem, so kene laaa abiskan mase dgn shopping rehad.. *rehad kea? hehe sbenanyee aku busy laa cikit.. tlg my mum kerja... nk jd anak durhaka mithsali.. ceeyyhh poyosss... ngeee ~ nk cari duit tepi nie ha ! cuty pnjg.. drpd dok umaa jee., bek p tlg my mum.. dpt duit =)

    korg nk tw x, ari tu result 4 student UiTM  in DIPLOMA kua.. YA ALLAH cuak glerrrr!! jenoh aku menunggu, bersengkang mate nk tgok result mse kol 12a.m pd 4.11.2011.... tp last2 dpt tgk kol 6a.m.. tu pon tgok kat email... huhuh =( mule2 cuak..tp nk wat cm ne kn,, kene gak tgok...alhamdulillah.. even aku pnye pointer trun dr 3++ -----> 2++ tp aku bersyukur ke hadrat ILAHI sbb aku xde repeat ! even cukup2 mkn jee FAR dgn QMT aku, tp aku bangge gak laa sbb xrepeat. ade sesetengah mmbe aku dpt 3++ tp repeat FAR.. susah tu kalo da repeat.... huhu hope aku dpt kekalkan =)

    result aku down pon, mgkin sbb QMT dgn FAR jee.. tp xpe ziema... kau ley buad ! hehe insyaallah,sem dpn aku akn pertingkatkan lg ! ingt ziema, sem dpn sem 3 ! hahaha ceeyhh aku nie gabraaa toi laaa.. hehe pdhal baru nk nek sem 3 ! >..< pape pon i will change my result ! promise that ! <3
    kene stdy cm nie ha ! hahaha =)
    |
    |
    |
    |
    |
    |
    |
    |
    |
    V
    tamo jd cm nie okey ! 

    okey laaa.. for all members, wish u congratulation for your result ! kite jumpe tok sem dpn ye ! 
    wsalam ! 
    p/s : malas nk blek kolej ! hehehee

    i gEt nEw sOngS fRom mY sPeciAL fRieNd \(^.^)/




    assalamualaikum.. hyee sumee.... ceeyyhh..
    actly, today i got a new song with my special friends... (special ke??).. sebelum aku bgtw korg sape dye, meyh aku intro cikit pasal dye... special sbb dye manje beb.. kengkadang tu rimas gak, but layankn jee..hihi mampus aku kalo dye bace entry aku.. HAHA?(!)

    kat kolej aku ade sorg budak nie.. budak baru kat kolej.. dye slalu mai lepak bilik aku.. yelaa dye rapat dgn aku n nmembe2 aku..sape dye eak? hahha jap ea.. aku bgtw..she so cute =) best kwn dgn dye.. even dye friend aku yg pelik, tp dye slalu wat aku senyum.. tp aku xde laa sampai abaikan BF aku yeah... HAHA kami kenal baru 4@5 hari laa...aku suke kwn dgn dye sbb dye penyayang, perinag, berani, manje, n cool.. wah kalo dye bace kembang buntut.. haha ! xley puji lebey2 yee.. hehe mesti tertanye2 sape kan..

    v
    v
    v
    v
    v
    v
    v
    v
    v
    v
    v
    v
    v
    v
    v
    v
    v
    hehehe =)
    v
    v
    v
    v
    v
    v
    v
    v
    v
    v
    v
    v
    v
    v
    v
    v
    v
    v
    v
    cute kan.. actly she is girl.. but somthing wrong ckit.. HAHA



















    nie pic2 dye yg aku rembat kat FB tp daa bgtw daa..haha name dye sedap weyyhh.. 
    MUNIRA IZATUL AMIRA BINTI RAZALI

    dye daa ade aweq daa. beselaa.. 1st time nie kwn dgn peng... haha but i'm still normal k.. tol x Notty Nakall ?
    tu FB dye laa.. aku gak ade kwn yg senget2 kat rumah aku tu... mereka setia di rumah tu.. contohnyee....

    v
    v
    v
    v
    v
    v
    v
    v
    v
    v
    v
    v
    v
    PERTAMA !

    aku dgn adeq

    v
    v
    v
    v
    v
    v
    v
    v
    v
    v

    KEDUA!


    aku dgn dada
    v
    v
    v
    v
    v
    v
    v
    v
    v
    v
    KETIGA paling giler !

    aku dgn ELY..
    sumenyee giler2 ! kami akn jd bestfwen sampai bila2 ! 

    okey sampai sini saja.. sekian

    p/s : maaf aku copy pic korg.. HAHA =)


    MUET !

    assalamualaikum...

    jarang eak skrg aku wat blog.. alaa cm mls laaa.. yelaa.. skrg nie even daa abis exam Uitm,, tp ade lg kelas tok SKM.. ikotkn aty mls jee nk p kelas..huhuh berbalik pd entry,, smlm 11.10.11 aku ade muet ! sape yg xtw muet tu bende ape... dye men masak2.. hahaha xde laa.. muet tu,, ha ! p cari kat google ! ngee~

    mlm sblm aku p muet aku daa rase nk tercabut jantung nie... sbb aku risau xley jawab..huhuh yelaa muet nie bkn senang pon..aku nie bkn reti sgt nk speaking2.. xbape minat.. aku tdow kol 4.50.. n then bgn kol 5.30.. huh ! yelaa membe aku muet kol 7.30.. aku kol 11.. dala sekolah tu jaoh..aku gerak dlm kol 6.45... tp yg turut teman aku my boypren laaa... hihih =.=" sampai dlm kol 7.25.. da nk strt muet daa,,huhuh

    time aku kol 11 tu, aku group last tw.. penat menunggu nyee... hhhmmm tp pling aku tkut, aku ley plak dpt candidate A! gerun tahap cipan ! sampai turn aku, aku xley jawab.. ya allah susahnyee,, pdahal soklan senang jee.. tp sbb aku tkut,, sume hilang.. hhmm nk wat cm ne kn... redha je laa ok... yg psti aku daa wat yg terbaik kn... so lepas nie focus pd aku MUET bahagian writing, listening, dgn reading yee.. so wat terbek tw ! CHAYOK ! thats all from me. ngee~

    wasalam~

    p/s : sape yg xwat lg muet, wish u all good luck ok !

    doN't MakE mE cRy aGaiN

    awak..
    pagi td saya rindu sangat2 kat awk,
    saya tunggu msj2 awak, 
    wish 'gOoD mOwnInK mOk'
    tp semuee tu xde..

    awak,
    saya sedih sekarang nie,
    sedih dgn ego awak,
    sedih dgn sikap awk..

    awak,
    awak tau x kenape sy marah awak td?
    sbb saya takut kehilangan awak.
    saya xnk semuanye berulang kembali,
    tp awak langsung xfikir perasaan saya kan.

    awak,
    hari nie saya sedih yang teramat,
    awak nk tahu kenapa?
    sbb awak tipu saya.
    tp sikit pon awak xrasa serba salah kan?

    awak,
    susah sangat kea nk faham saya?
    kenapa awak xjujur?
    awak jahat !
    awak terlalu ego !
    tp kenapa saya jea yang kena mengalah?
    sedangkan bukan salah saya??

    awak..
    tolong laa jgn buat saya begini lagi.
    jgn buat saya menangis lagi.
    sebab setiap kali saya menangis,
    semua nie akan saya pendam..

    awak,
    saya sudah tak tahu nk buat ape dah,
    makin saya bersabar, saya mengalah,
    makin saya sakit hati.
    tp saya hanya mampu bersabar,
    biar laa awak puas hati dengan semua ini..
    terima kasih sayang 


    p/s : hanya luahan hati =)

    LaSt pApEr =)

    assalamualaikum..

    FINAL exam ? hahah semalam daa abis daa..  last paper aku paper FAR150..


    FAR ? boley tahan laa gak... haha susahnyee... heheh =) so boley laa balik laa... tp cm malas jee..huh ! yelaa kalo blek pon aku nk buad ape kat uma haa??? hhmm keje? tdow? xmungkin laa... so relax jap kat kolej nie dlm seminggu lg.. pastu baru blek.. hahaha... =)

    blek rumah boley relax drpd stdy ! 

    daftar sem baru kat kolej nie 10.11... aku p daftar jee kot.. sbb UiTM nek 21 november.. so ikut UiTM laa..hehe kalo msok awal pon bkn da strt daa.. yelaa minggu yg di awalkan pon tu sesi perkenalan... mne xnyee... bknnye xknl dak2 kelas... lecture2...hhhmmm lg pon cmfrm ramai yg ikut UiTM laa..hahah =)

    p/s : tkut laa plak result kua nanti =="
    p/s/s : haha ! hope sumenyee okey n xde repeat ! 

    nAk pOtoNg rAmbUt !

    assalamualaikum :)

    bab potong rambut ? hahaha aku nk p potong rambut tp tkut laa.. tkut xsesuai dgn muke... huhuh so aku p laa search google... tetibee......jeng..jeng..jeng.... nk tgk x?










    hahahha kalo aku buat cm nie ok x? hahahha giler ak.... cm ne laa mereka nie buat..hahhaha

    sekian ~

    dTg kE rUmAhkU ?

    assalamualaikum..

    hye sumee.. :) actly entry kali nie pasal datg kat uma aku..sape dtg? hehe ade laaa.. haha xde laa... 2 minggu lepas raye.. aku blek smule ke rumah..bersame 2org sahabat rumahku..haha sorg penang, sorg lg somban.. saje2 jee bwk blek.. yelaa bile lg laa org penang tu nk mai kat JB.. hahha blek jee kat uma hari khamis, kami rehad jee..penat laa..lg2 aku yg drive kete..huh ! diorg bley laa dok dlm keta mmbuta jee..hihih aku nie bersengkang mate sorg2 drive..hhmmm

    hari jumaat, kami keluar p JB.. hehe p laa CS (city square)... alaa just tgk wayang je.. tp bkn kami ber3 jee tw.. dgn ade2 aku dak. so ber5..huhuhu dala tgh pokai time tu,,huhuh aku bwk p teluk danga / danga bay ! tgk singapore.. xmasok pon.. bergambar sakan tw x..heheh best sgt2... time tu citw hot kat wayang citew raya xjadi... ha ! bkn men menggelak2... cm nk guling2 tgk cite tu...

    ha ! nie laa kami ber5 !

    adeq aku dgn dada :)



    anis &  ikien



    posing kat kete aku ! hhahha


    hari sabtu, aku menantikan seseorg dtg..huhuh iaitu buah aty aku laa =.= hahaha ***miangnyee  tp agak malang telah menimpanyee..hehehe yelaa mase aku ajak ari tu ta mau, sbb sgn.. last2 bile aku tching, bru nk dtg.. tu pon daa ari sabtu..mase sbtu tu, dye ckp nk bertolak kol 2.. tp malangnye dye tertinggal bas.. rugi jee tiket bas...ahhaah pdn muke ! =P tp kecian laa sbb dye keja bas nek highway sampai laa kat mlake,,, last2 dye nek bus kat mlake central.. hahaha kol 5 ptg baru grk.. kol 8 baru sampai.. aku p laa amek kat JB.. hehehe

    ahad tu aku bwk laa p TAMAN PENGHUJUNG BENUA ASIA **xserupe taman pe lg, aku bergambar laa..hahaha wat kenangan laa katekn,,gagaggaga =)











    hahaa best sgt2 tw ! =.=
    sekian...

    p/s : meyh laa dtg JB......